Sain kaverilta ihanan mustikkapain ohjeen, piti päästä heti kokeilemaan. Sokerina on käytetty ruokokidesokeria (tykkäsin tosi paljon) sekä jauhoina myös ruisjauhoja. Täytteeseen olisi voinut laittaa myös vattuja, mutta meillä oli niin paljon mustikkaa odottamassa, että tein koko täytteen siitä.

1251385224_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1251384066_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä nyt sitten se ohjekin:

200g margariinia
1 1/2 dl ruokokidesokeria
1 rkl kanelisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1 l mustikoita
2 dl hillosokeria
1 rkl perunajauhoja

Valmista täyte. Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä.
Sekoita pehmeä rasva ja sokerit. Lisää muna ja jauhot. Anna olla kylmässä n. 15 min. Painele noin 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kauli lopputaikina piirakan päälle sopivaksi kanneksi. Kaada mustikkakiisseli vuokaan ja aseta kansilevy päälle. Pistele kuori haarukalla ja paista 200°C n. 30 min.